Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerad penne med salsiccia och rotfrukter

Recept på gratinerad penne med salsiccia och rotfrukter. Härlig pastagratäng med smakrik ”bolognese” gjord på salsiccia och rotfrukter.

Gratinerad penne med salsiccia och rotfrukter
Gratinerad penne med salsiccia och rotfrukter
Gratinerad penne med salsiccia och rotfrukter
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 gpenne-pasta
  • 400 gsalsicciakorv-
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1morot
  • 100 grotselleri
  • 6enbär
  • 2 mskolivolja
  • 1 krmchiliflakes
  • 1 msktimjan- hackad
  • 1,5 dlrött vin
  • 2 burkarkrossade tomater- (à 400 g)
  • 3 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 2mozzarellaostar- (à 125 g)
  • 4 dlparmesanost- riven

Gör så här

  1. Snitta upp korven och skrapa ut inkråmet. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och fintärna morot och selleri. Stöt enbären i en mortel.

  2. Stek lök, morot och selleri i olja i ca 10 min. Höj värmen något, tillsätt korvinkråmet och stek tills det är smuligt. Blanda i vitlök, enbär och timjan. Häll på vinet och låt det mesta koka in. Tillsätt tomaterna och sjud såsen under lock i ca 30 min. Krydda med salt och peppar.

  3. Sätt ugnen på 225°. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet. Låt mozzarellaosten rinna av och riv den i mindre bitar.

  4. Varva pasta, sås, mozzarella och det mesta av parmesanosten i en smord ugnssäker form. Strö över resten av parmesanosten.

  5. Gratinera högt upp i ugnen tills gratängen fått fin färg, i ca 25 min.

Vad tyckte du om receptet?