Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmesangratinerad kyckling med krämig sås

Italienska smaken i denna gratinerade kyckling kommer från spenat och parmesan. En klar favoriträtt för hela familjen!

Parmesangratinerad kyckling med krämig sås
Parmesangratinerad kyckling med krämig sås
Parmesangratinerad kyckling med krämig sås
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 gkycklingfiléer
  • 450 gbladspenat- fryst, tinad
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 0,5 mskdijonsenap
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 0,5 mskvitvinsvinäger
  • 2 dlparmesan- riven
  • olja
  • salt
  • svartpeppar- nymald
  • 3 dlbasmatiris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Krama ut vätskan ur spenaten. Lägg den i en smord ugnssäker form.

  2. Bryn kycklingfiéerna runt om i 1 msk olja. Krydda med 1  tsk salt och 2  krm peppar. Lägg kyckling­filéerna ovanpå spenaten.

  3. Koka upp grädde, senap, buljongtärning, vitlök, vitvins­vinäger, 1/2  tsk salt och 1  krm ­peppar. Häll såsen över kycklingen och strö över parmesan. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Servera med ris.

Vad tyckte du om receptet?