Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerad löksoppa

Gratinerad löksoppa
Gratinerad löksoppa
Gratinerad löksoppa
THOMAS CARLÉN

Ingredienser

  • 4gula lökar
  • 2 msksmör
  • 12 dlvatten
  • 2hönsbuljongtärningar
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1lagerblad
  • 2 krmtimjan
  • salt- peppar

Gratinering

  • 4vitt bröd
  • 2 mskolja
  • 2 dllagrad ost- riven

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Tillsätt ­vatten, buljongtärningar, vitt vin, lagerblad och timjan. Koka under lock på svag värme, minst 20 minuter­. Smaka av med salt och peppar.

  2. Kantskär brödskivorna, skär dem i tärningar och stek i olja till krutonger.

  3. Häll upp soppan i ugnssäkra ­skålar. Strö över krutonger och riven ost. Sätt ugnen på 250 grader. ­Gratinera soppan i övre delen av ugnen i 5 minuter. Garnera med timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök