Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gratinerad kronärtskocksdipp kan göras i förväg och gratineras strax före servering.
Sätt ugnen på 250°. Häll av kronärtskocksbottnarna i en sil.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja med timjan. Häll över grädden och låt koka tills nästan all grädde kokat in i löken.
Mixa kronärtskocksbottnarna med mixerstav tillsammans med lökblandningen. Blanda i 2 dl riven parmesanost. Krydda med salt och peppar.
Lägg röran i en ugnssäker form och strö över 4 msk parmesan.
Gratinera mitt i ugnen ca 10 min, tills dippen fått fin färg. Servera med rosmarinbröd.