Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerad kronärtskocksdipp  

Gratinerad kronärtskocksdipp kan göras i förväg och gratineras strax före servering.

Gratinerad kronärtskocksdipp  
Gratinerad kronärtskocksdipp  
Gratinerad kronärtskocksdipp  
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 burkarkronärtskocksbottnar- (à 400 g)
  • 1gul lök- stor
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 4 kvistartimjan
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 dlparmesan- + 4 msk
  • 2 tskflingsalt
  • 3 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • rosmarinbröd- se recept

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Häll av kronärtskocksbottnarna i en sil.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja med timjan. Häll över grädden och låt koka tills nästan all grädde kokat in i löken.

  3. Mixa kronärtskocksbottnarna med mixerstav tillsammans med lökblandningen. Blanda i 2 dl riven parmesanost. Krydda med salt och peppar.

  4. Lägg röran i en ugnssäker form och strö över 4 msk parmesan.

  5. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min, tills dippen fått fin färg. Servera med rosmarinbröd.

Vad tyckte du om receptet?