Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gratinerad krabbsufflé är en fluffig och härlig sufflé som gärna kan förberedas dagen innan. Då är det bara att ta fram suffléerna och gratinera före servering.
Sätt ugnen på 150°. Ställ en form med vatten i ugnen. Låt krabban rinna av ordentligt. Riv osten.
Smält 50 g smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med mjölken, lite i taget. Låt stuvningen koka ca 5 min. Dela äggen. Rör ner äggulor och ost i stuvningen, spara vitorna. Krydda med salt och peppar. Blanda i krabban.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner hälften av äggvitorna i stuvningen. Vänd sedan ner resterande äggvitor. Fördela smeten i 8 smorda och mjölade ugnssäkra formar, à 2 dl. Ställ formarna i vattenbad i ugnen och tillaga 35–40 min tills suffléerna fått fin färg. Ta ut och låt kallna.
Sätt ugnen på 200°. Stjälp upp suffléerna. Lägg dem i ugnssäkra skålar smorda med 75 g smör. Riv osten och strö den över.
Gratinera mitt i ugnen tills suffléerna är fluffiga och har gyllene färg, ca 10 min.