Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ta bort stjärtskölden. Öppna och bryt loss krabbkroppen, från bakdelen och framåt - lyft ut den ur skalet. Ta bort huvudet.
Rensa. Ta bort de grå fransiga gälarna. De ska man inte äta!
Skölj och gör rent. Skrapa ur krabbsmör och rom ur skalet med en sked och lägg i en skål. Skölj och gör rent skalet. Lägg dem i en ugnssäker form.
Pilla ut köttet. Knäck klor och ben, ta vara på krabbköttet från hela benen.
Gör stuvningen. Fräs lök och svamp i smör i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, mjöl, vatten och fond. Späd med grädde och låt sjuda 5 minuter. Smaksätt med konjak, peppar och kajennpeppar.
Blanda ner krabbköttet. Smaka av. Fyll skalen med stuvningen. Strö över riven ost. Gratinera krabborna till fin färg i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 15 minuter. Garnera med dill.
Recept från Mitt kök