Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gratinerad kantarellrulle.
Tidsåtgång: cirka 40 minuter + tid i ugnen
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa samman vetemjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt äggen och vispa ihop till en pannkakssmet. Rör ner resten av mjölken, salt och socker.
Lägg ett bakplåtspapper i en form, 25x35 centimeter. Smöra papperet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen tills den har stannat och fått fin färg, cirka 25 minuter. Vänd upp pannkakan på ett bakplåtspapper, så att översidan ligger nedåt. Ta bort bakplåtspapperet som pannkakan gräddats på. Låt den svalna.
Ansa, dela och fräs kantarellerna i en stekpanna med smör, tills vätskan kokat in och de börjar ta färg. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
Vispa samman crème fraiche, vetemjöl, kycklingfond och vatten i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och sedan sjuda 5 minuter. Rör ner kantareller och körvel. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna. Bred blandningen över pannkakan. Lämna 5 centimeter på ena långsidan utan fyllning.
Rulla ihop från långsida till långsida och lägg över rullen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, cirka 10 minuter, så att rullen blir varm och får fin färg. Skär rullen i bitar och servera med rucolasallad. Garnera med körvel.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök