Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerad hummer till nyår

Gratinerad hummer är festlig nyårsmat. Välj en mellanlagrad parmesanost. En långlagrad ost smälter inte ner lika bra, och dessutom blir rätten saltare.

Gratinerad hummer till nyårGratinerad hummer till nyårGratinerad hummer till nyår
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4humrar
  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlbladpersilja- finhackad
  • 2 msktimjan- finhackad
  • 50 gparmesan- finriven
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 tskflingsalt

Tillbehör

  • 2citroner- i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Mosa ihop smör, persilja, timjan och parmesan. Skala och finhacka vitlöken. Blanda ner den i smöret.

  2. Halvera humrarna. Ta bort den lilla magsäcken som sitter närmast huvudet. Ta även bort den mörka tarmen. Lägg hummerhalvorna med snittsidan uppåt på en plåt. Bred på smöret och strö över flingsalt.

  3. Gratinera hummern i övre delen av ugnen ca 5 min. Servera genast med citronklyftor

Vad tyckte du om receptet?