Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lyxig hummerrätt som passar till vilken fest som helst. Citronhollandaisen är så ljuvlig att man skulle kunna äta den med sked.
Citronhollandaise: Smält smöret och dra av kastrullen från värmen.
Vispa äggulor, citronsaft, vatten, salt och peppar i en kastrull som står på medelvärme, eller i ett varmt vattenbad. Vispa så kraftigt att det blir ett skum.
Dra av kastrullen från värmen. Ställ den eller bunken på en blöt disktrasa så den står stadigt.
Tillsätt smöret i en fin stråle, vispa kraftigt under tiden. Vänd i citronskalet.
Gratinerad hummer: Sätt ugnen på 225 grader. Dela humrarna på längden.
Blanda ihop alla ingredienser till smöret.
Lägg humrarna på en plåt. Rensa bort tarmen och magsäcken (det svarta som sitter i huvudet).
Fördela smöret över snittytan på humrarna.
Gratinera högst upp i ugnen i cirka 7–8 minuter, tills humrarna fått fin gyllenbrun färg. Övervaka ugnen sista minuterna. Koka under tiden sparrisen.
Smörkokt sparris: Koka sparrisen i lättsaltat vatten och smör i 3–4 minuter. Sparrisen ska vara mjuk men fortfarande spänstig.
Servering: Servera humrarna med sparrisen och såsen vid sidan om.
Recept från Mitt kök