Se även:
Läckraste snittarna till nyårsfesten
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gratinerad hummer med citron och pepparrot i hummerjuice. Bladguld finns bl a hos Panduro. Lyft upp guldet med en tunn pensel och lägg det på hummerklon.
Hummerjuice: Skölj apelsin och citron noga i ljummet vatten. Riv skalen och pressa ut saften. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken i smör i en kastrull. Häll på hummerfond och vatten. Koka upp och låt koka tills 2 dl återstår. Tillsätt apelsin- och citronskal och -saft, vinäger, sirap och socker. Koka upp.
Sila skyn och red med majsstärkelse utrört i lite kallt vatten. Vispa i smör. Mixa skyn med mixerstav precis före servering.
Smör: Sätt ugnen på 225°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda alla ingredienser utom ströbrödet.
Dela humrarna på längden och ta bort strängen. Knäck klorna och lägg hummern på en plåt med bakplåtspapper. Fördela smöret på hummerhalvorna och strö över ströbröd.
Sallad: Vispa ihop alla ingredienser till dressingen.
Tillaga hummern mitt i ugnen ca 20 min. Ta hummern ur ugnen och lägg eventuellt bladguld på klorna.
Blanda salladen med citronetten. Lägg upp hummern på varma tallrikar. Ringla hummerjuice runt om och toppa med salladen.
Läckraste snittarna till nyårsfesten