Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerad hummer med avokadosallad

Recept på gratinerad hummer med avokadosallad. Färsk hummer är en riktig delikatess, men får du inte tag på det kan du använda fryst.

Gratinerad hummer med avokadosalladGratinerad hummer med avokadosalladGratinerad hummer med avokadosallad
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1hummer- (ca 550 g)
  • 50 gparmesan
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 1 mskgräslök- hackad
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 0,5 tskchiliflakes

Sallad

  • 2 mskpinjenötter
  • 1avokado
  • 50 gchampinjoner- färska, små
  • 8körsbärstomater
  • 1schalottenlök- liten
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 mskcitron- pressad
  • 0,5 tskhonung
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 25 gmâchesallad

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Klyv hummern och krossa klorna lätt. Ta bort tarmen och magsäcken. Riv osten. Blanda smöret med ost, gräslök, citronskal och chiliflakes. Klicka smöret på hummern.

  2. Sallad: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Skär avokadon i  bitar. Ansa och skiva champinjonerna. Halvera tomaterna.

  3. Skala och finhacka löken. Blanda den med olja, citronsaft, honung, salt och peppar. Häll dressingen över avokadon och blanda i svamp och tomater.

  4. Gratinera hummern mitt i ugnen ca 5 min. Fördela mâchesalladen på tallrikar. Toppa med avokadosalladen.

  5. Servera hummern genast med sallad och bröd.

Vad tyckte du om receptet?