Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerad gnocchi med grönkål och skinka – recept

Allt-i-ett-matlagning när den är som bäst: pasta, gratinerad ost och nyttig kål. Använd gärna rester av skinka, kål och lök. Sallad är gott till.

Gratinerad gnocchi med grönkål och skinka – recept
Gratinerad gnocchi med grönkål och skinka – recept
Gratinerad gnocchi med grönkål och skinka – recept
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 ggnocchi- färsk
  • 1gul lök- röd- eller purjolök
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 200 ggrönkål- hackad
  • 200 gskinka- kokt eller rökt
  • 1 förpostsås- (ca 4 dl)
  • 150 gost- riven, gärna cheddarost
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken och lägg den i en smord ugnssäker form. Häll på vinägern.  Lägg på kålen. Ställ in i ugnen tills löken är genomskinlig och kålen fått lite färg. Skiva eller strimla skinkan.

  2. Blanda ner gnocchin. Häll över såsen och täck med riven ost. Mal över 1 krm peppar.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills gratängen fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer pasta? Kolla in några av våra bästa recept här!

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker