Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Du kan förenkla rätten genom att smälta röd vinbärsgelé i en kastrull för att glasera rödbetorna med, i stället för att koka själv.
Koka rödbetorna mjuka i 15–20 minuter. Skölj och skala dem med händerna. Dela dem i stora bitar.
Lägg chèvren på ett ugnssäkert fat och gratinera med en gaslåga, eller på en plåt under grillelementet i ugnen vid 225 grader tills de får lite färg.
Vinbärssirap: Koka vinbär och strösocker i en kastrull till en sirap i cirka 10 minuter. Skumma och sila av bären i en nätsil över en bunke. (De silade bären kan till exempel användas i frukostyoghurten.) Lägg rödbetorna ovanpå chèvren och skeda över vinbärssirapen och garnera med färska vinbär och timjan.
Recept från Mitt kök