Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerad getost med rödbetor & röd vinbärssås

Du kan förenkla rätten genom att smälta röd vinbärsgelé i en kastrull för att glasera rödbetorna med, i stället för att koka själv.

Gratinerad getost med rödbetor & röd vinbärssås
Gratinerad getost med rödbetor & röd vinbärssås
Gratinerad getost med rödbetor & röd vinbärssås
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 12 smårödbetor- färska
  • 24 bitarchévre- i smala rullar

Vinbärssirap

  • 225 gvinbär
  • 2 dlströsocker

Garnera med

  • 125 gröda vinbär
  • timjan

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i 15–20 minuter. Skölj och skala dem med händerna. Dela dem i stora bitar.

  2. Lägg chèvren på ett ugnssäkert fat och gratinera med en gaslåga, eller på en plåt under grillelementet i ugnen vid 225 grader tills de får lite färg.

  3. Vinbärssirap: Koka vinbär och strösocker i en kastrull till en sirap i cirka 10 minuter. Skumma och sila av bären i en nätsil över en bunke. (De silade bären kan till exempel användas i frukostyoghurten.) Lägg rödbetorna ovanpå chèvren och skeda över vinbärssirapen och garnera med färska vinbär och timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök