Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 26g
Protein: 32g
Kolhydrater: 32g
Gratinerad fläskgryta med paprika är värmande middagsmat. Kanel och oregano sätter smak på grytan, precis som i Grekland.
Putsa revbensspjällen och skär bort benen. Skär köttet i mindre bitar. Lägg kött och ben i en gryta och häll på vatten så att det precis täcker. Tillsätt 1 tsk salt och låt köttet koka under lock tills det känns mört, 15–20 min. Sätt ugnen på 275°.
Skala potatisen och skär i skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 min. Låt rinna av.
Kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Skala och finhacka löken. Fräs paprika och lök i 1 msk olja ca 5 min. Tillsätt tomatpuré och kanel och rör om. Häll på 3 dl vatten och krydda med 1 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Låt puttra ca 5 min. Hacka hälften av oreganon och rör ner, spara resten till garnering.
Låt köttet rinna av och varva det med potatis och paprikafräs i ugnssäkra portionsformar eller en stor form. Grovriv osten och strö den över. Gratinera mitt i ugnen 8–10 min. Garnera med den sparade oreganon.