Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerad färskpotatis

Potatis gratinerad med fantastisk parmesan är toppen att ställa fram på buffén! Variera med att byta ut parmesan mot till exempel västerbottenost eller prästost.

Gratinerad färskpotatis
Gratinerad färskpotatis
Gratinerad färskpotatis
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1218färskpotatisar- kokta
  • 3 dlgrädde
  • 50 gbabyspenat
  • salt
  • 1 msksmör- till formen
  • 2 dlparmesan- färskriven
  • 2 mskgräslök- grovhackad

Garnering

  • 1 mskparmesan- riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Dela potatisen. Koka upp grädden i en kastrull. Lägg i spenaten och rör om tills den mjuknar, cirka 1 minut. Smaka av med salt.

  3. Lägg hälften av potatisen i en smord ugnssäker form. Fördela hälften av spenatgrädden och osten över.

  4. Lägg på resten av potatisen och fördela resten av spenatgrädden och osten. Toppa med gräslöken. Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Eventuellt garnera med riven ost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök