Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerad falukorv med grönsaksfräs och krämig pasta

Fräscha upp falukorven! Gratinerad falukorv med krämig pasta är enkel och god vardagsmat. Klar på bara 30 minuter.  

Gratinerad falukorv med grönsaksfräs och krämig pastaGratinerad falukorv med grönsaksfräs och krämig pastaGratinerad falukorv med grönsaksfräs och krämig pasta
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 550 gfalukorv
  • 500 gbroccolibuketter- stjälken skivad
  • 1rödlök- finstrimlad
  • 400 gkörsbärstomater- gärna på kvist
  • 250 gpasta- gärna penne
  • 1 dlcrème fraiche- smaksatt parmesan och vitlök
  • 40 glagrad ost- riven
  • olja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skåra falukorven och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Fräs broccoli och lök i 1 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg grönsaker och tomater på plåten bredvid korven.

  3. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

  4. Koka pastan i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet men spara ca 1 dl. Rör ner crème fraichen och späd ev med kokvattnet till krämig konsistens. Servera med korv och grönsaksfräs.

Vad tyckte du om receptet?

Kökstipsen!

- Välj falukorv med hög kötthalt, den smakar så mycket godare.

- Blanda gärna färsk basilika i pastan