Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerad cannelloni

Med färska lasagneplattor är det smidigt att göra cannelloni. Om du får gäster görs rullarna i god tid, sen är det snabbt gjort att hälla på tomatsås och gratinera.

Gratinerad cannelloni
Gratinerad cannelloni
Gratinerad cannelloni
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 200300 gsalsiccia
  • olivolja
  • 250 gricotta
  • 1 dlparmesan- riven
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 250 glasagneplattor- färska ,12 stycken
  • parmesan- riven
  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 2krossade tomater- à 400 g
  • 2 tskoregano
  • 1 tärninghönsbuljong
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Börja med tomatsåsen. Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, oregano och buljong. Koka sakta utan lock tills såsen tjocknar, cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  2. Skrapa ur korven ur sitt skinn. Stek den smulig i olivolja. Låt kallna. Blanda ricotta, parmesanost, persilja och korv. Smaka av med salt och peppar.

  3. Sätt ugnen på 200 grader. Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop.

  4. Lägg rullarna i en smord ugnsform med skarven nedåt. Häll på tomatsås och strö över parmesanost. Gratinera i mitten av ugnen cirka 30 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök