Se även:
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En tallrik full av godsaker! Här får den bakade potatisen sällskap av avokado på två sätt, både grillad och som huvudingrediens i den krämiga guacamolen. Nachos och picklade grönsaker är också gott till.
Gratinerad bakad potatis: Dela potatisen på mitten och baka på indirekt värme på grillen med lock i cirka 50 minuter eller tills de är mjuka rakt igenom. Vänd på potatisen då och då.
Du kan även förbaka potatisen i ugnen i 200 grader. Dela potatisen på längden, pensla med olja och sätt in potatisen mitt i ugnen i cirka 50 minuter.
Grilla potatisen över direkt värme när det är dags att servera den.
Lägg på guacamole och cheddarost.
Lägg tillbaka potatisarna på indirekt värme med lock i cirka 5 minuter tills osten börjar smälta eller sätt tillbaka i ugnen.
Picklad silverlök: Vispa ihop ättika, socker och vatten, vispa tills sockret smält.
Skala och skiva löken så tunt som möjligt, gärna på en mandolin.
Lägg i löken i en burk, varva med senapsfrön. Häll på lagen och sätt på locket. Förvara i kylen.
Grillad avokado med gräddfil: Dela avokadon på mitten och ta bort kärnan. Pensla snittytorna med olja och lägg avokadon på grillen i ett par minuter tills de fått färg. Lägg upp avokadon på tallrikar eller en bricka och strö över flingsalt. Lägg gräddfil i hålen.
Servering: Lägg upp potatisarna på tallrikar eller brickor. Servera med grillad avokado, sallad, nachos, picklad silverlök och picklad jalapeño.
Se även:
Recept från Mitt kök