Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerad aubergine på tomatbädd

Lättlagat vegetariskt recept du tillagar i en form i ugnen.

Gratinerad aubergine på tomatbädd
Gratinerad aubergine på tomatbädd
Gratinerad aubergine på tomatbädd
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 400 gcocktailtomater
  • 0,5citron- färskpressad saft av
  • 3 mskolivolja- till tomaterna + till auberginerna
  • salt- peppar
  • 2auberginer
  • 1 litenbaguette
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 3 mskbladpersilja- strimlad
  • 45 dlost- till exempel gouda, riven

Till servering

  • 2 dlgrekisk yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg cocktailtomaterna i en långpanna. Ringla över citronsaft och olivolja. Salta och peppra. Strö över sockret. Sätt pannan i mitten av ugnen ca 20 minuter.

  3. Dela auberginerna. Snitta/skär aubegineköttet med en liten vasskniv i ett rutmönster ändå ner till skalet, utan att skada det. Lägg auberginehalvorna ovanpå tomaterna. Salta, peppra och pensla med olivoljan. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter.

  4. Klipp baguetten i små bitar, använd kökssax. Blanda baguettebitar, vitlök, persilja och ost i en bunke. Fördela blandningen över auberginerna. Öka ugnstemperaturen till 225 grader. Gratinera auberginerna i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de är helt mjuka och har fått fin färg.

  5. Servera med grekisk yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt

Recept från Mitt kök