Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättlagat vegetariskt recept du tillagar i en form i ugnen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg cocktailtomaterna i en långpanna. Ringla över citronsaft och olivolja. Salta och peppra. Strö över sockret. Sätt pannan i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Dela auberginerna. Snitta/skär aubegineköttet med en liten vasskniv i ett rutmönster ändå ner till skalet, utan att skada det. Lägg auberginehalvorna ovanpå tomaterna. Salta, peppra och pensla med olivoljan. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Klipp baguetten i små bitar, använd kökssax. Blanda baguettebitar, vitlök, persilja och ost i en bunke. Fördela blandningen över auberginerna. Öka ugnstemperaturen till 225 grader. Gratinera auberginerna i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de är helt mjuka och har fått fin färg.
Servera med grekisk yoghurt.
Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök