Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Testa denna goda gratäng med rödspätta och räkor – se recept här.
Sätt ugnen på 200°. Halvera spättafiléerna på mitten och rulla ihop dem. Lägg dem på högkant i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Häll vinet runtom i formen.
Täck över fisken med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen, ca 15 min. Häll av, sila och spara fiskspadet.
Sås: Vispa samman grädde, mjöl, fiskspad och kycklingfond. Koka under omrörning ca 3 min . Krydda med socker och salt. Rör ner äggulorna i såsen.
Häll såsen över fiskrullarna. Gratinera i övre delen av ugnen ca
10 min. Garnera med räkor, dill och citronklyftor. Servera med kokt
pressad potatis och gröna ärter.
Recept från Mitt kök