Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gratäng med rotfrukter och ost. Vill du varken göra en Jansson eller en potatisgratäng kommer här ett utmärkt alternativ: Palsternackor, rosmarin och ost tillsammans i en god gratäng.
Sätt ugnen på 175°. Skala och skär potatis och palsternacka i strimlor. Skala, halvera och skiva löken. Fräs den mjuk i smör.
Varva potatis, palsternacka, lök, 2/3 av osten, rosmarin, salt och peppar i en smord ugnssäker form. Blanda grädde och mjölk och häll i formen. Strö över resterande ost.
Tillaga lägst ner i ugnen 1–1 1/2 timme, täck med aluminiumfolie om gratängen börjar få för mycket färg. Garnera med kryddgrönt och servera.