Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En smakrik lammfärsröra gratineras med pumpa- och potatismos på toppen. Gott och härligt till vardag som helg.
Fräs löken i smör i en stekpanna. Tillsätt lammfärsen och stek den smulig. Salta och peppra.
Strö över vetemjölet och tillsätt tomatpuré, vin och vatten. Rör om och låt koka, cirka 5 minuter. Smaksätt med timjan och Worcestersås. Lägg färsröran i en smord ugnssäker form. Riv fetaosten grovt och strö den över köttfärsen.
Skala och koka bitar av potatis och butternut squash i lättsaltat vatten. De ska vara riktigt mjuka. Häll av vattnet och mixa samman med smör, mjölk och äggula. Smaka av med salt och peppar.
Spritsa eller klicka moset i toppar över köttfärsröran. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 20 minuter. Strö över persilja. Servera med sallad.
Recept från Mitt kök