Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratäng med lammfärs och mandelpotatis

En smakrik lammfärsröra gratineras med pumpa- och potatismos på toppen. Gott och härligt till vardag som helg.

Gratäng med lammfärs och mandelpotatisGratäng med lammfärs och mandelpotatisGratäng med lammfärs och mandelpotatis
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2 stgula lökar- hackade
  • 1 msksmör
  • 500 glammfärs
  • salt- svartpeppar
  • 1 mskvetemjöl
  • 0,5 dltomatpuré
  • 1 dlrött vin
  • 1 dlvatten
  • 2 tsktimjan
  • 2 mskworcestersås
  • 150 gfetaost

Mos

  • 8 stmandelpotatisar
  • 1 stbutternut squash
  • 1 msksmör
  • 0,5 dlmjölk
  • 1 stäggula
  • salt- vitpeppar
  • 2 dllagrad prästost- 17%

Dekoration

  • 1 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Fräs löken i smör i en stekpanna. Tillsätt lammfärsen och stek den smulig. Salta och peppra.

  2. Strö över vetemjölet och tillsätt tomatpuré, vin och vatten. Rör om och låt koka, cirka 5 minuter. Smaksätt med timjan och Worcestersås. Lägg färsröran i en smord ugnssäker form. Riv fetaosten grovt och strö den över köttfärsen.

  3. Skala och koka bitar av potatis och butternut squash i lättsaltat vatten. De ska vara riktigt mjuka. Häll av vattnet och mixa samman med smör, mjölk och äggula. Smaka av med salt och peppar.

  4. Spritsa eller klicka moset i toppar över köttfärsröran. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 20 minuter. Strö över persilja. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök