Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinggratäng med zucchini och vitlök

Krämig gratäng med kycklinglårfilé och knaprig bacon. Servera gärna med blomkålsris och en sallad.

Kycklinggratäng med zucchini och vitlök
Kycklinggratäng med zucchini och vitlök
Kycklinggratäng med zucchini och vitlök
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 600 gkycklinglårfilé
  • 1zucchini- gul
  • 1 mskolivolja- + 1 msk
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 kvistarrosmarin
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 dlost- riven
  • 1 pktbacon- (140 g)

Blomkålsris

  • 1blomkålshuvud

Garnering

  • salvia

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera zucchinin på längden och skär den i skivor. Fräs zucchinin i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Lägg zucchinin i en ugnssäker form.

  2. Stek kycklinglårfiléerna i 1 msk olja i stekpannan ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  3. Skala och finhacka vitlöken. Strö den och rosmarinen över kycklingen. Häll på grädden och låt koka upp.

  4. Lägg kycklingen i formen och häll över gräddskyn. Strö över osten. Tillaga mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg och kycklingen är genomkokt, ca 15 min.

  5. Strimla och stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt baconen rinna av på hushållspapper.

  6. Blomkålsris: Riv blomkålen. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i den rivna blomkålen och koka 1–2 min. Låt blomkålen rinna av.

  7. Strö bacon och salvia över gratängen och servera med blomkålsris och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Sugen på mer gratänger? Spana in våra bästa allt-i-ett-gratänger här!

Läs mer: 

Krämig kycklinggratäng med svamp 

Bästa receptet på köttfärssås

Enkel kycklinggryta med curry