Recept från Mitt kök
Sugen på mer gratänger? Spana in våra bästa allt-i-ett-gratänger här!
Läs mer:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig gratäng med kycklinglårfilé och knaprig bacon. Servera gärna med blomkålsris och en sallad.
Sätt ugnen på 225°. Halvera zucchinin på längden och skär den i skivor. Fräs zucchinin i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Lägg zucchinin i en ugnssäker form.
Stek kycklinglårfiléerna i 1 msk olja i stekpannan ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Skala och finhacka vitlöken. Strö den och rosmarinen över kycklingen. Häll på grädden och låt koka upp.
Lägg kycklingen i formen och häll över gräddskyn. Strö över osten. Tillaga mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg och kycklingen är genomkokt, ca 15 min.
Strimla och stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt baconen rinna av på hushållspapper.
Blomkålsris: Riv blomkålen. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i den rivna blomkålen och koka 1–2 min. Låt blomkålen rinna av.
Strö bacon och salvia över gratängen och servera med blomkålsris och sallad.
Recept från Mitt kök
Läs mer: