Recept från Mitt kök
Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läcker köttfärsgratäng med aubergine, mozzarella och krämiga ägg. Välj om du vill garnera med oregano eller basilika.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva auberginerna på längden i centimetertjocka skivor. Lägg ut skivorna på en skärbräda och strö över salt. Låt skivorna ligga i 5 minuter. Torka sedan av vätskan på skivorna med hushållspapper.
Skala och hacka löken och vitlöken och fräs i en stekpanna i smör eller olivolja.
Lägg i köttfärsen och stek den tills den är genomstekt, rör om då och då. Salta och peppra.
Koka äggen i sju minuter och dela dem på mitten.
Lägg ett lager aubergineskivor i en ugnsfast form. Varva sedan aubergineskivor, köttfärs, ägg och hälften av osten.
Lägg i cocktailtomaterna och strö över resten av osten.
Sätt in formen mitt i ugnen i 15–20 minuter.
Ta ut formen ur ugnen och garnera med oregano eller basilika.
Recept från Mitt kök
Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås