Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratäng med köttfärs och aubergine

Läcker köttfärsgratäng med aubergine, mozzarella och krämiga ägg. Välj om du vill garnera med oregano eller basilika.

Gratäng med köttfärs och aubergineGratäng med köttfärs och aubergineGratäng med köttfärs och aubergine
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2auberginer
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 400 gköttfärs
  • 4ägg- kokta , kokta i 7 minuter så att de är lite krämiga
  • 150 gmozzarella- riven
  • 1 burkcocktailtomater
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • smör- eller olivolja till stekning

Till garnering

  • oregano- färsk eller basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skiva auberginerna på längden i centimetertjocka skivor. Lägg ut skivorna på en skärbräda och strö över salt. Låt skivorna ligga i 5 minuter. Torka sedan av vätskan på skivorna med hushållspapper.

  3. Skala och hacka löken och vitlöken och fräs i en stekpanna i smör eller olivolja.

  4. Lägg i köttfärsen och stek den tills den är genomstekt, rör om då och då. Salta och peppra.

  5. Koka äggen i sju minuter och dela dem på mitten.

  6. Lägg ett lager aubergineskivor i en ugnsfast form. Varva sedan aubergineskivor, köttfärs, ägg och hälften av osten.

  7. Lägg i cocktailtomaterna och strö över resten av osten.

  8. Sätt in formen mitt i ugnen i 15–20 minuter.

  9. Ta ut formen ur ugnen och garnera med oregano eller basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås