Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gratäng med kalkonkassler och spenat. Kalkonkasslern är varmrökt och har en mild, fin röksmak vilket passar utmärkt ihop med dijonsenapen.
Sätt ugnen på 250°. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skär kalkonkasslern i tunna skivor. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med ca 1 minut. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Lägg bulgurn i en smord ugnssäker form. Fördela spenat och kassler över. Blanda lätt crème fraiche och senap och klicka ovanpå. Riv osten och strö den överst.
Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och fått fin färg, ca 15 min.
Halvera tomaterna. Blanda dem med spenat, 1 msk olja, 1/2 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.
Servera gratängen med tomatsalladen.