Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gräslöksstekt makrill med kirskåls- och nypotatisragu

En krämig potatisragu smakar ljuvligt till den nystekta makrillen.

Gräslöksstekt makrill med kirskåls- och nypotatisragu
Gräslöksstekt makrill med kirskåls- och nypotatisragu
Gräslöksstekt makrill med kirskåls- och nypotatisragu

Ingredienser

  • 4makrillfiléer- (ca 400 g)
  • 1 dlgrahamsmjöl
  • 0,5 dlgräslök- hackad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 50 gsmör

Ragu

  • 400 gfärskpotatis
  • 1 lkirskål- (ca 100 g)
  • 1 msksmör
  • 2 dlmjölk
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 mskvatten
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Brynt smör

  • 100 gsmör
  • 1 krmflingsalt

Tillbehör

  • morötter och rädisor- lättkokta

Gör så här

  1. Smör: Bryn smöret så att det får fin färg och börjar dofta hasselnötter. Låt smöret kallna innan det vispas fluffigt med elvisp. Krydda med flingsalt.

  2. Ragu: Skrubba och halvera potatisen. Ansa kirskålen och ta bort stjälkarna. Skölj noga.

  3. Koka upp vatten i en stor kastrull. Förväll kirskålen ca 1 minut. Lyft upp den, spola i kallt vatten och krama ut all vätska. Finhacka kirskålen.

  4. Koka potatisen i välsaltat vatten ca 15 min.

  5. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt koka upp. Rör ut majsstärkelsen i vattnet. Vispa ner redningen i kastrullen tillsammans med crème fraichen. Smaka av med salt och peppar. Vänd i potatis och kirskål.

  6. Makrill: Blanda mjöl, gräslök, salt och peppar. Vänd makrillfiléerna i mjölblandningen strax före stekning. Stek makrillen gyllenbrun i smöret ca 2 min på varje sida.

  7. Servera makrillen  med ragu, brynt smör och lättkokta morötter och rädisor.

Vad tyckte du om receptet?