Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gräslökspotatis


Löskokta äggulor gör dressingen krämig utan att den blir lika mäktig som den hade blivit med majonnäs.

Gräslökspotatis

Gräslökspotatis

Gräslökspotatis

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1,2 kgfärskpotatis
  • 4ägg
  • 2 smårödlökar
  • 0,75 dlkapris
  • 1,52 dlgräslök- hackad
  • 3 mskvitvinsvinäger
  • 1 dlolivolja
  • 2 tskdijonsenap
  • flingsalt
  • vitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skär större potatisar i bitar. Håll potatisen varm.

  2. Löskoka äggen och dela dem i halvor. Gröp ur äggulorna i en skål. Ställ äggvitan åt sidan.

  3. Vispa upp de löskokta äggulorna lätt med en gaffel. Rör i vinägern. Vispa i oljan i en tunn stråle så att dressingen tjocknar något. Smaka av med senap, salt och vitpeppar.

  4. Blanda dressingen med den varma potatisen. Låt kallna.

  5. Finhacka äggvitan. Skala och hacka löken. Vänd ner äggvita, rödlök, kapris och gräslök i potatissalladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök