Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gräslöks- och edamamepaj med rökt lax. Paj fylld med edamamebönor och gräslök, serveras med laxrosor.
Lägg vetemjöl, havrekli och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt crème fraiche och kör tills det bildas en boll av degen.
Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen och tryck ut den i en rund pajform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Plasta formen och låt den stå kallt i kylen, 30 minuter. Nagga pajdegen och grädda pajskalet i mitten av ugnen, cirka 10 minuter. Strö osten över botten på pajskalet. Sätt in i ugnen 1 minut, så osten smälter.
Ta ut pajformen och fördela edamamebönor och gräslök i formen. Vispa ägg och matlagningsgrädde i en bunke. Salta och peppra. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. Låt pajen svalna något. Garnera med laxrosor, fint skivad gräslök och en skiva citron. Servera med sallad.
Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök