Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Perfekt laxtårta till buffé eller som vacker lunch. Små bitar av den här maffiga gräslökscheesecaken rekommenderas - mycket god och mycket mättande.
Skär brödet i bitar och mixa till brödsmulor i en matberedare. Smält smöret och låt det svalna. Häll smöret i brödsmulorna och mixa ett par gånger. Tryck ut i botten på en springform ca 20 cm i diameter. Ställ den i kylen i 20 minuter.
Lägg färskost, ägg, gräslök, senap och citronsaft i en matberedare och mixa till en slät smet. Häll i formen. Grädda på nedersta falsen i ugnen i 50 minuter tills den är knappt stelnat. Låt den kallna.
Såsen: Skiva salladslöken fint.
Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner mjölet och späd med buljongen i omgångar så att du får en slät sås. Tillsätt vin och grädde. Rör ner löken. Sjud i fem minuter medan du rör om.
Blanda ner räkorna och låt såsen bli genomvarm. Krydda.
Dela laxen i 8-12 bitar och garnera cheesecaken med såsen och limeskivor.
Recept från Mitt kök