Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gräslökscheesecake med kallrökt lax och räksås

Perfekt laxtårta till buffé eller som vacker lunch. Små bitar av den här maffiga gräslökscheesecaken rekommenderas - mycket god och mycket mättande.

Gräslökscheesecake med kallrökt lax och räksås
Gräslökscheesecake med kallrökt lax och räksås
Gräslökscheesecake med kallrökt lax och räksås
Wolfgang Kleinschmidt

Cheesecake

  • 200 gkavring
  • 50 gsmör

Fyllning

  • 600 gfärskost
  • 3ägg
  • 1 knippagräslök
  • 2 mskdijonsenap
  • 1citron- saft

Garnering

  • 46kallrökt lax
  • 3lime

Räksås

  • 2salladslökar
  • 50 gsmör
  • 2 mskvetemjöl
  • 6 dlskaldjursfond- utspädd
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 4 dlmatlagningsgrädde
  • 200 gräkor- skalade
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär brödet i bitar och mixa till brödsmulor i en matberedare. Smält smöret och låt det svalna. Häll smöret i brödsmulorna och mixa ett par gånger. Tryck ut i botten på en springform ca 20 cm i diameter. Ställ den i kylen i 20 minuter.

  2. Lägg färskost, ägg, gräslök, senap och citronsaft i en matberedare och mixa till en slät smet. Häll i formen. Grädda på nedersta falsen i ugnen i 50 minuter tills den är knappt stelnat. Låt den kallna.

  3. Såsen: Skiva salladslöken fint.

  4. Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner mjölet och späd med buljongen i omgångar så att du får en slät sås. Tillsätt vin och grädde. Rör ner löken. Sjud i fem minuter medan du rör om.

  5. Blanda ner räkorna och låt såsen bli genomvarm. Krydda.

  6. Dela laxen i 8-12 bitar och garnera cheesecaken med såsen och limeskivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök