Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grapefruktshot med räkspett


En perfekt förrätt!

Grapefruktshot med räkspett

Grapefruktshot med räkspett

Grapefruktshot med räkspett

Annika Broman

Ingredienser

  • 0,5grapefrukt- gärna rosa

  • 2avokador
  • 0,5 tskingefära- riven färsk
  • 0,5lime- pressad juice

  • 2 dlkycklingbuljong- eller grönsaksbuljong (vatten + tärning eller konc fond)

  • 0,5 dlvatten- iskallt, ca
  • salt

Spett

  • 8räkor- färska
  • bitargrapefrukt- (som blev över)

Gör så här

  1. Skala grapefrukten med en vass kniv, så allt det vita kommer bort. Skär ut hinnfria filéer över en skål, så juicen hamnar i skålen. Skär fruktköttet i små bitar.

  2. Dela avokadon, ta bort kärnan. Gröp ur köttet och mixa det till puré med limejuice, 1/4 av grapefruktköttet, ingefära, grapefruktjuice och den kalla buljongen. Späd med iskallt vatten till lagom konsistens. Smaka av med salt. Fördela i glas.

  3. Trä upp räkor och grapefruktbitar på cocktailpinnar och servera till soppan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök