Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En mjuk kaka som blir extra saftig med yoghurt i smeten. Vill du ha ännu mer Medelhavssmak så tar du olivolja i stället för solrosolja. Kakorna bakas utan vitt socker.
Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en form, 1 1/2 liter. Skölj grapefrukten noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
Vispa ägg och Sötströ fluffigt. Tillsätt oljan, lite i taget. Rör i grapefruktskal, spara lite till glasyren, och 1/2 dl saft samt yoghurten. Blanda ihop mjöl, vallmofrön, bakpulver, vaniljpulver och salt. Vänd ner blandningen i smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt kakan vila i formen i ca 10 min innan den stjälps upp på ett galler och får kallna.
Glasyr: Vispa ihop sötningsmedel med grapefruktsaft. Rör i grapefruktskal. Ringla glasyren över kakan och strö över vallmofrön.