Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Granola med torkade bär

En granola kan varieras i det oändliga. Välj de gryn, flingor och nötter som du tycker om. Bären kan också bytas mot russin eller torkad frukt.

Granola med torkade bärGranola med torkade bärGranola med torkade bär
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2,5 dlfiberhavregryn
  • 2,5 dlrågflingor- eller dinkel
  • 1 dlpumpakärnor
  • 1 dlsolroskärnor
  • 1 dllinfrön- hela
  • 1 dlkokoschips
  • 1 dlnötter- grovt delade eller hackade
  • 2 tskkanel
  • 3 mskagavesirap
  • 3 msksolrosolja
  • 4 mskvatten
  • 1 dltranbär- torkade
  • 1 dlblåbär- torkade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ihop agavesirap, olja och vatten.

  2. Rör ner oljeblandningen i grynblandningen. Blanda noga så att allt blir genomfuktat, använd gärna händerna.

  3. Häll över blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Rör om någon gång så att blandningen inte bränns.

  4. Blanda i de torkade bären när cirka halva tiden återstår.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök