Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Granny smithshot

Det är en borgmästarfru från Sidney som fått ge namn åt detta krispiga äpple någon gång på 1800-talets mitt. Här kokar vi dem i en frisk lag, kyler och 

spetsar med gin eller vodka.

Granny smithshot
Granny smithshot
Granny smithshot
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 lvatten
  • 2 stäpplen- granny smith
  • 2 dlsocker
  • 1 stcitron- saft från
  • 1 dlgin- eller vodka

Gör så här

  1. Kärna ur och skiva äpplena.

  2. Koka upp vatten, socker och citronsaft. Tillsätt äppelbitarna och låt sjuda i 15 minuter.

  3. Mixa soppan och sila den genom en finmaskig sil eller ett kaffefilter.

  4. Kyl soppan. Tillsätt gin eller vodka. Servera i små glas med en tunn skiva äpple.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök