Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Granité på mango, hallon och litchi

Mango-, litchi- och hallongranité är en busenkel dessert att göra eftersom du inte behöver någon glassmaskin.

Granité på mango, hallon och litchi
Granité på mango, hallon och litchi
Granité på mango, hallon och litchi
Foto: Charlie Drevstam

Mangogranité

  • 2mango
  • 2 mskströsocker
  • 2 dlvatten
  • 1 dlvitt vin- torrt

Litchigranité

  • 1 burklitchi- (230 g)
  • 1 msklime- pressad
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 1 dlvitt vin- torrt

Hallongranité

  • 1 pkthallon- frysta (300 g)
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 1 dlvitt vin- torrt

Gör så här

  1. Mangogranité: Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet i mindre bitar. Mixa mangoköttet med mixerstav. Koka upp socker och vatten och låt svalna.

  2. Blanda mangopuré och sockerlag. Häll upp i en låg form, ca 20 x 20 cm.

  3. Litchigranité: Häll av litchifrukterna och mixa dem med mixerstav. Sila purén genom en finmaskig sil. Tillsätt limesaften.

  4. Koka upp socker och vatten och låt svalna. Blanda med litchipurén och häll upp i en låg form, ca 20 x 20 cm.

  5. Hallongranité: Mixa hallonen med mixerstav. Sila purén genom en finmaskig sil. Koka upp vatten och socker och låt svalna. Blanda med hallonpurén och häll upp i en låg form, ca 20 x 20 cm.

  6. Låt alla puréer stå ca 1 timme i frysen. Repa därefter på ytan med en gaffel. Upprepa en gång i timmen 3–4 timmar, tills granitéerna är helt frysta och isiga.

  7. Varva granitéerna i genomskinliga förfrysta glas. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?