Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mango-, litchi- och hallongranité är en busenkel dessert att göra eftersom du inte behöver någon glassmaskin.
Mangogranité: Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet i mindre bitar. Mixa mangoköttet med mixerstav. Koka upp socker och vatten och låt svalna.
Blanda mangopuré och sockerlag. Häll upp i en låg form, ca 20 x 20 cm.
Litchigranité: Häll av litchifrukterna och mixa dem med mixerstav. Sila purén genom en finmaskig sil. Tillsätt limesaften.
Koka upp socker och vatten och låt svalna. Blanda med litchipurén och häll upp i en låg form, ca 20 x 20 cm.
Hallongranité: Mixa hallonen med mixerstav. Sila purén genom en finmaskig sil. Koka upp vatten och socker och låt svalna. Blanda med hallonpurén och häll upp i en låg form, ca 20 x 20 cm.
Låt alla puréer stå ca 1 timme i frysen. Repa därefter på ytan med en gaffel. Upprepa en gång i timmen 3–4 timmar, tills granitéerna är helt frysta och isiga.
Varva granitéerna i genomskinliga förfrysta glas. Servera genast.