Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Granita di limone - citrongranité

En enkel och fräsch granité. Sockermängden kan varieras efter hur syrliga citronerna är.

Granita di limone - citrongranité
Granita di limone - citrongranité
Granita di limone - citrongranité
Granita di limone - citrongranité Foto: Charlie Drevstam

Granita di limone - citrongranité

  • 1citroner- + 4
  • 8 dlvatten
  • 2,5 dlströsocker

Gör så här

  1. Skölj 1 citron noga i ljummet vatten. Skär av skalet med en potatisskalare utan att det vita följer med. Skär skalet i små bitar.

  2. Halvera 4 citroner, pressa ut saften (mät till 2 1/2 dl). Gröp ut fruktköttet med en vass kniv.

  3. Värm vatten och socker så att sockret löses upp. Tillsätt citronskal och saft.

  4. Ställ granitén i frysen och rör om då och då, det får inte bli en hård isbit. Frys ca 2 timmar till en iskall soppliknande vätska med iskristaller.

  5. Skeda upp granitén i de urgröpta citronhalvorna eller i glas och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?