Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En enkel och fräsch granité. Sockermängden kan varieras efter hur syrliga citronerna är.
Skölj 1 citron noga i ljummet vatten. Skär av skalet med en potatisskalare utan att det vita följer med. Skär skalet i små bitar.
Halvera 4 citroner, pressa ut saften (mät till 2 1/2 dl). Gröp ut fruktköttet med en vass kniv.
Värm vatten och socker så att sockret löses upp. Tillsätt citronskal och saft.
Ställ granitén i frysen och rör om då och då, det får inte bli en hård isbit. Frys ca 2 timmar till en iskall soppliknande vätska med iskristaller.
Skeda upp granitén i de urgröpta citronhalvorna eller i glas och servera genast.