Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Granatäppelpunch med apelsinklyftor

Förbered apelsinklyftor och ­förvara dem tillsammans med ­granatäppelkärnor i frysen, likaså vodkan. Det är viktigt att allt är ­riktigt kallt vid servering!

Granatäppelpunch med apelsinklyftor
Granatäppelpunch med apelsinklyftor
Granatäppelpunch med apelsinklyftor
Granatäppelpunch med apelsinklyftor Foto: Joel Wåreus

Granatäppelpunch med apelsinklyftor

  • 45apelsiner- mindre, gärna ekologiska
  • 0,5granatäpple- + 0,5
  • 6 dlgranatäppeljuice
  • 24 clvodka
  • 4 mskcitron- pressad
  • 5 dlbitter lemon
  • is- krossad

Gör så här

  1. Halvera 4 apelsiner längs med. Skär bort de vita hinnorna och de yttersta kanterna. Skär apelsinerna i klyftor. Peta ut kärnorna ur 1/2 granatäpple. Lägg apelsin­klyftor och granatäppelkärnor på en bricka. Ställ i frysen 1 dag före ser­vering.

  2. Pressa saften ur 5 apelsiner och mät till 4 dl. Sila. Pressa saften ur 1/2 granatäpple. Blanda apelsinsaft, granat­äppeljuice, granatäppelsaft, vodka och citronsaft.

  3. Blanda citrusblandningen med bitter lemon, is, apelsinklyftor och granatäppelkärnor. Servera.

Vad tyckte du om receptet?