Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Granatäppelmartini med apelsin och kardemumma

Recept på granatäppelmartini med apelsin och kardemumma. Drink med höstiga smaker som skakas med is innan den hälls upp.

Granatäppelmartini med apelsin och kardemummaGranatäppelmartini med apelsin och kardemummaGranatäppelmartini med apelsin och kardemumma
Recept på granatäppelmartini med apelsin och kardemumma Foto: Helen Pé

Ingredienser

  • 4 clgin
  • 2 clkardemummalag
  • 2 clcitron- pressad
  • 1 mskgranatäppelkärnor
  • 4 cltonic water
  • is

Kardemummalag

  • 1apelsin
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 2 tskkardemummakärnor

Gör så här

  1. Kardemummalag: Skölj apelsinen i ljummet vatten. Skär av det yttersta skalet av apelsinen med en potatisskalare (skär bort det vita) och lägg i en kastrull. Tillsätt socker, vatten och kardemummakärnor. Koka till lätt simmig konsistens, ca 3 min. Låt kallna.

  2. Fyll en shaker med is. Tillsätt gin, kardemummalag och citronsaft. Lägg lite granatäppelkärnor i botten på ett martiniglas. Sila upp i glasen och toppa med tonic water. Servera med flatbreads.

Vad tyckte du om receptet?