Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Granatäppel- och plommonsylt  

Granatäppel- och plommonsylt blir härligt rödlila och får en syrlig smak. Passar fint på gröten eller på rostat bröd. Hållbar en månad i kylen.

Granatäppel- och plommonsylt  Granatäppel- och plommonsylt  Granatäppel- och plommonsylt  
Foto: Pernilla Ahlsén

Ingredienser

  • 250 gplommon
  • 2granatäpplen
  • 1 dlsyltsocker
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 tskcitronskal- rivet

Gör så här

  1. Kärna ur och skiva plommonen. Skär granatäpplena i fyra bitar vardera och ta ut kärnorna.

  2. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning och koka sedan 20–30 min.

  3. Häll upp sylten på väl rengjord burk.

Vad tyckte du om receptet?