Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gramigna med salsiccia i gräddig sås

Recept på gramigna med salsiccia i gräddig sås. Gramigna är en torkad äggpasta. Den går förstås att byta ut mot annan torkad äggpasta, till exempel pappardelle. Servera rätten rykande varm!

Gramigna med salsiccia i gräddig sås
Gramigna med salsiccia i gräddig sås
Gramigna med salsiccia i gräddig sås
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 ggramignapasta
  • 1fänkålsstånd
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskolivolja
  • 400 gsalsicciakorv- färsk, gärna toskansk med fänkål
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 krukaoregano
  • 1,5 dlparmesan- finriven
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • sallad- blandad med rosésallad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen (spara ca 2 dl av kokvattnet att späda såsen med.

  2. Ansa och strimla fänkålen. Skala och finhacka vitlöken. Stek fänkål och vitlök i olja i en stor stekpanna ca 3 min.

  3. Ta bort skinnet på korven och skär den i  1 cm tjocka skivor. Lägg korven i pannan. Häll på grädde och vin. Låt sjuda utan lock ca 5 min.

  4. Hacka hälften av oreganon. Blanda ner oregano och parmesan i såsen och krydda med peppar. Späd med 1–2 dl pastavatten. Vänd ner pastan. Lägg upp pastan på ett fat och garnera med resterande oregano. Servera direkt med sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker