Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grahamsscones att baka på vinterlov och utflykt. Ett tips är att ta med den färdiga men ogräddade degen till stugan. Eller blanda ihop den angivna mängden torra ingredienser hemma för att sen tillsätta resterande ingredienser på plats. På så vis kan du få varma, nygräddade scones på morgonen innan du ska ut i kylan!
Sätt ugnen på 250°. Blanda de båda mjölsorterna och bakpulver. Skär smöret i bitar och blanda det med mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt mjölk och salt och arbeta snabbt ihop till en deg. Degen ska inte överarbetas!
Lägg degen på en mjölad arbetsbänk och pressa eller kavla försiktigt ut den till en rektangel, ca 20 x 30 cm. Vik ihop från kortsidan och kavla till en ca 12 x 24 cm stor platta.
Skär degen i 8 lika stora rutor. Lägg dem intill varandra på en plåt med bakplåtspapper, då blir de högre när de gräddas.
Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt sconesen svalna på galler innan de bryts isär och serveras.