Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grahamsgrynsgröt med karamelliserade päron och pistaschnötter. Len gröt på grahamsgryn med både fibrer och vitaminer. Toppa med päron och knapriga nötter.
Karamelliserade päron: Skär päronet i tunna skivor tvärs över och pilla bort kärnorna. Smält smör, socker och citronsaft i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt. Lägg i päronen och stek 2–3 min, tills de mjuknat lite. Låt svalna.
Koka upp mjölk, vatten, kardemumma och salt i en kastrull. Vispa ner grynen och låt gröten koka upp. Koka på svag värme ca 5 min, rör om då och då.
Hacka pistaschnötterna. Servera gröten toppad med päron, pistaschnötter och mjölk.