Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grahamsgrynsgröt med karamelliserade päron och pistaschnötter

Recept på grahamsgrynsgröt med karamelliserade päron och pistaschnötter. Len gröt på grahamsgryn med både fibrer och vitaminer. Toppa med päron och knapriga nötter.

Grahamsgrynsgröt med karamelliserade päron och pistaschnötterGrahamsgrynsgröt med karamelliserade päron och pistaschnötterGrahamsgrynsgröt med karamelliserade päron och pistaschnötter
Recept på grahamsgrynsgröt med karamelliserade päron och pistaschnötter. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2,5 dlmjölk
  • 2,5 dlvatten
  • 1 tskkardemumma- finstött
  • 2 krmsalt
  • 1 dlgrahamsgryn

Karamelliserade päron

  • 2päron- gärna conference
  • 1 msksmör
  • 0,5 dlfarinsocker- eller mörkt muscovadosocker
  • 1,5 mskcitron- pressad

Tillbehör

  • 0,5 dlpistaschnötter
  • mjölk- gärna nötmjölk eller sojamjölk

Gör så här

  1. Karamelliserade päron: Skär päronet i tunna skivor tvärs över och pilla bort kärnorna. Smält smör, socker och citronsaft i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt. Lägg i päronen och stek 2–3 min, tills de mjuknat lite. Låt svalna.

  2. Koka upp mjölk, vatten, kardemumma och salt i en kastrull. Vispa ner grynen och låt gröten koka upp. Koka på svag värme ca 5 min, rör om då och då.

  3. Hacka pistaschnötterna. Servera gröten toppad med päron, pistaschnötter och mjölk.

Vad tyckte du om receptet?