Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grahamsbröd

Grahamsbröd är lättbakade portionsbröd med god smak och mycket fibrer.

Grahamsbröd
Grahamsbröd
Grahamsbröd
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 3 dlvatten- ljummet, 37°
  • 1 mskrapsolja
  • 3 dlgrahamsmjöl- (180 g)
  • 2,5 dlvetemjöl special
  • 1 tskfänkålsfrön- stötta
  • 1 mskhonung
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Smula ner jästen i vattnet. Rör tills den lösts upp. Tillsätt olja och nästan allt mjöl och arbeta samman till en smidig deg. Tillsätt ev resterande mjöl och arbeta degen ca 5 min.

  2. Blanda ner fänkål, honung och salt. Fortsätt arbeta degen 2–3 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.

  3. Sätt ugnen på 250°. Ta upp ­degen på mjölad arbetsbänk. Dela i tolv jämnstora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?