Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grahamsbröd är lättbakade portionsbröd med god smak och mycket fibrer.
Smula ner jästen i vattnet. Rör tills den lösts upp. Tillsätt olja och nästan allt mjöl och arbeta samman till en smidig deg. Tillsätt ev resterande mjöl och arbeta degen ca 5 min.
Blanda ner fänkål, honung och salt. Fortsätt arbeta degen 2–3 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela i tolv jämnstora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt svalna på galler.