Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gräddtårta - recept på glutenfri jordgubbstårta

Saftig gräddtårta med två lager bärkräm. Spritsa på gräddrosor och garnera med hallon, jordgubbar och mandelspån.

Gräddtårta - recept på glutenfri jordgubbstårtaGräddtårta - recept på glutenfri jordgubbstårtaGräddtårta - recept på glutenfri jordgubbstårta
Glutenfri jordgubbstårta utan vitt socker Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

    Botten

    • 2,5 dlmandelmjöl
    • 0,5 dlkokosmjöl
    • 1 mskfiberhusk
    • 2 tskbakpulver
    • 1 tskvaniljpulver
    • 150 gsmör
    • 1,5 dlvispgrädde
    • 2,5 dllättströ- eller sötströ
    • 4ägg
    • 1 dlcrème fraiche
    • smör och mandelmjöl- till formen

    Fyllning

    • 2 dlvispgrädde
    • 400 gjordgubbar- eller hallon
    • 2 msksötströ

    Till garnering

    • 4 dlvispgrädde
    • 300 gbär- hallon och jordgubbar
    • mandelspån

    Gör så här

    1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Smörj en springform, 22 centimeter i diameter, med smör. Bröa springformen med mandelmjöl.

    3. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, fiberhusk, bakpulver och vaniljpulver i en skål.

    4. Smält smöret i en kastrull, dra av från värmen och tillsätt grädden.

    5. Vispa upp lättströ eller sötströ och ägg fluffigt. Vispa ner smörblandningen, crème fraiche och de torra ingredienserna i äggvispet.

    6. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 45 minuter. Ta ut kakan och låt den vila 4-5 minuter i formen. Vänd sedan upp kakan på ett fat och låt den svalna under locket.

    7. Skär kakan i tre bottnar.

    8. Fyllning: Vispa grädden, mosa bären och blanda med sötströ.

    9. Bred ett lager av mosade bär över två av bottnarna och bred över grädde. Lägg ihop bottnarna.

    10. Garnering: Vispa grädden och bred på tårtan. Spritsa på gräddrosor och garnera med bär och mandelspån.

    Vad tyckte du om receptet?