Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftig gräddtårta med två lager bärkräm. Spritsa på gräddrosor och garnera med hallon, jordgubbar och mandelspån.
Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en springform, 22 centimeter i diameter, med smör. Bröa springformen med mandelmjöl.
Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, fiberhusk, bakpulver och vaniljpulver i en skål.
Smält smöret i en kastrull, dra av från värmen och tillsätt grädden.
Vispa upp lättströ eller sötströ och ägg fluffigt. Vispa ner smörblandningen, crème fraiche och de torra ingredienserna i äggvispet.
Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 45 minuter. Ta ut kakan och låt den vila 4-5 minuter i formen. Vänd sedan upp kakan på ett fat och låt den svalna under locket.
Skär kakan i tre bottnar.
Fyllning: Vispa grädden, mosa bären och blanda med sötströ.
Bred ett lager av mosade bär över två av bottnarna och bred över grädde. Lägg ihop bottnarna.
Garnering: Vispa grädden och bred på tårtan. Spritsa på gräddrosor och garnera med bär och mandelspån.