När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
500 ggrönkål- eller savojkål
1 msksmör
2 dlvispgrädde
1apelsin
0,5 tsksalt
Gör så här
Ansa och strimla kålen. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Fräs kålen i smör så att den blir lite glansig.
Tillsätt grädde och apelsinskal. Krydda med salt.
Låt kålen sjuda under lock på svag värme ca 45 min.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,5 · 120 röster)
Fakta
Kål är en klassiker på julbordet. Röd- och grönkål serveras mer allmänt i landet medan brunkål traditionellt lagas i södra Sverige. Grönkålen, som också kallas bladkål, har odlats I Sverige i minst 2000 år och är den kålsort som mest liknar ursprungsformen av kål.