Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gräddsås glutenfri – klassiskt recept

Glutenfri variant på klassisk gräddsås. Smaksätt gräddsåsen med lite svartvinbärsgelé, så blir den sötare och fylligare i smaken.

Gräddsås glutenfri – klassiskt receptGräddsås glutenfri – klassiskt receptGräddsås glutenfri – klassiskt recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5gul lök
  • smör- till stekning
  • 3 dlkalvbuljong- eller oxbuljong, glutenfri
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 tsksvartvinbärsgelé
  • 1 mskMaizenamjöl
  • 1 krmsalt
  • vitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Hacka lök och fräs lätt i smör i en kastrull.

  2. Häll i kalv- eller oxbuljong och grädde, koka upp och låt koka i ett par minuter. Rör i gelé.

  3. Rör ut maizenan i lite kallt vatten. Rör ner blandningen i såsen och koka upp under omrörning.

  4. Låt såsen sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Sila av såsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök