Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gräddrostad färskpotatis och färsk lök med dragon

Sås och potatis i ett. Smidigt och med finstämda smaker.

Gräddrostad färskpotatis och färsk lök med dragon
Gräddrostad färskpotatis och färsk lök med dragon
Gräddrostad färskpotatis och färsk lök med dragon

Gräddrostad färskpotatis och färsk lök med dragon

  • 800 gfärskpotatis
  • 12lökar- färska
  • 1 dlrapsolja
  • 1 msksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 5 dlvispgrädde
  • 1 dldragonblad- plockade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba potatisen i ljummet vatten och halvera den. Ansa och halvera löken. Blanda potatis och lök med olja, salt och peppar i en stor ugnssäker form eller långpanna.

  2. Rosta potatis och lök med snittsidan uppåt mitt i ugnen tills de är gyllene, ca 15 min.

  3. Häll grädden i formen och låt koka med ca 15 min. Strö över dragonbladen och servera.

Vad tyckte du om receptet?