Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gräddkola med en lätt lakritskrydda passar utmärkt till het, kryddig glögg.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
Rör i grädde, sirap, socker, salt och lakritspulver. Låt småkoka cirka 20-25 minuter. Rör om 2-3 gånger under tiden. Kolan är klar vid 122 grader. Har du ingen digital hushållstermometer, så gör ett kulprov för att kolla om kolan är klar.
Använd en sockertermometer 122 grader eller gör ett kulprov för att kolla att kolan är färdig.
Fodra en brödform med nonstick/silikon ark och häll upp kolan. Strö över salmiak bitar.
Låt svalna 1 timme, lyft ur och klipp eller skär kolan i bitar.
Låt svalna ytterligare 1 timme och slå in kolorna i samma papper som du fodrade formen med.
Recept från Mitt kök