Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vaniljkola med flingsalt som du doppar i choklad om du vill. Ett enkelt recept på fantastiska kolor du kommer älska.
Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 15 × 20 cm. Pensla det med oljan.
Blanda grädde, socker och sirap i en vid gryta. Koka upp under omrörning. Sätt i en hushållstermometer och koka kolamassan utan lock tills termometern visar 120–125°. Rör om då och då under tiden.
Ta grytan från värmen. Blanda i smör. Häll kolasmeten i formen. Strö över lite flingsalt och skär eller klipp kolan i bitar innan den kallnat. Förvara svalt i burk med lock.
Om du vill ha kola med chokladsmak, blanda grädden, sockret och sirapen med siktad kakao, gärna med hög kakaohalt. Det är också gott att blanda i 10–15 hackade mandlar i den färdiga kolasmeten.
Recept från Mitt kök