Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Musslor är både billigt och festligt så de är verkligen den perfekta bjudmaten. Enkelt, vackert och gott. Bjud ett nybakt bröd till att suga upp den goda såsen med.
Rengör musslorna: borsta dem under rinnande kallt vatten, dra bort skägget och skrapa bort smuts. Kasta de musslor som är öppna och inte sluter sig när man knackar på dem.
Hacka lök och vitlök. Skala och fintärna moroten. Skär fläsket i små tärningar.
Mjukstek lök, vitlök och morot i smör i en gryta. Tillsätt fläsket, höj värmen något och stek det knaprigt.
Häll på vin och grädde och krydda med salt och peppar. Koka ihop under lock någon minut.
Lägg i musslorna och låt koka under lock tills de öppnar sig, cirka 5 minuter. Kasta de musslor som inte öppnar sig.
Vänd försiktigt ner örterna.
Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök