Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gräddkokta blåmusslor med rökt fläsk

Musslor är både billigt och festligt så de är verkligen den perfekta bjudmaten. Enkelt, vackert och gott. Bjud ett nybakt bröd till att suga upp den goda såsen med.

Gräddkokta blåmusslor med rökt fläskGräddkokta blåmusslor med rökt fläskGräddkokta blåmusslor med rökt fläsk
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 nätblåmusslor- färska, ca kg
  • 2schalottenlökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 1morot
  • 150 grökt sidfläsk- ca
  • smör
  • 3 dlvitt vin- torrt
  • 3 dlvispgrädde
  • salt
  • peppar- nymald
  • 2 dlpersilja- hackad
  • 2 dldill- hackad
  • 3 msktimjanblad- repade

Gör så här

  1. Rengör musslorna: borsta dem under rinnande kallt vatten, dra bort skägget och skrapa bort smuts. Kasta de musslor som är öppna och inte sluter sig när man knackar på dem.

  2. Hacka lök och vitlök. Skala och fintärna moroten. Skär fläsket i små tärningar.

  3. Mjukstek lök, vitlök och morot i smör i en gryta. Tillsätt fläsket, höj värmen något och stek det knaprigt.

  4. Häll på vin och grädde och krydda med salt och peppar. Koka ihop under lock någon minut.

  5. Lägg i musslorna och låt koka under lock tills de öppnar sig, cirka 5 minuter. Kasta de musslor som inte öppnar sig.

  6. Vänd försiktigt ner örterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors

Recept från Mitt kök