Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blomkål, en skvätt grädde, ost och lite bacon. Vips, så har du en snabb och rejäl lunch. Krångligare behöver ett LCHF-recept inte vara.
Sätt ugnen på 250 grader.
Dela blomkålen i fyra delar. Spara blomkålsbladen till garne- ring.
Koka blomkålsdelarna i vatten, grädde och salt tills de är mjuka, det tar cirka 10 minuter. Häll av vätskan.
Lägg blomkålsbitarna i en ugnsform och strö över osten. Gratinera i cirka 5 minuter.
Strimla baconet och stek det krispigt.
Lägg upp blomkålen på ett fat.
Garnera med blomkålsbladen och strö baconet över blomkålen.
Strö över flingsalt och malen svartpeppar.
Recept från Mitt kök