Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gräddkokt, ostgratinerad blomkål med baconströssel

Blomkål, en skvätt grädde, ost och lite bacon. Vips, så har du en snabb och rejäl lunch. Krångligare behöver ett LCHF-recept inte vara.

Gräddkokt, ostgratinerad blomkål med baconströssel
Gräddkokt, ostgratinerad blomkål med baconströssel
Gräddkokt, ostgratinerad blomkål med baconströssel
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1blomkålshuvud- (spara bladen till garnering)
  • 8 dlvatten
  • 2 dlvispgrädde
  • 0,5 tsksalt
  • 100 gost- riven – cheddar, prästost eller mozzarella
  • 46 skivorbacon
  • flingsalt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Dela blomkålen i fyra delar. Spara blomkålsbladen till garne- ring.

  3. Koka blomkålsdelarna i vatten, grädde och salt tills de är mjuka, det tar cirka 10 minuter. Häll av vätskan.

  4. Lägg blomkålsbitarna i en ugnsform och strö över osten. Gratinera i cirka 5 minuter.

  5. Strimla baconet och stek det krispigt.

  6. Lägg upp blomkålen på ett fat.

  7. Garnera med blomkålsbladen och strö baconet över blomkålen.

  8. Strö över flingsalt och malen svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök